Tag - en følelsesmessig berg- og dalbane

Tag var min første border collie etter rene gjeterhundlinjer, og han skulle raskt finne veien til hjertet mitt. Faktisk fikk han en ekstra stor plass i hjertet mitt, han ble og er fortsatt min favoritt av hundene våre. Det er noe med den uproblematiske væremåten hans, den uskyldige gleden og voldsomme iveren i hverdagen. Hele verden er et eneste stort eventyr og alt er fascinerende. Han lager aldri problemer, har et helt supert kroppspråk, vil leke med alle andre hunder uansett kjønn og rase, er helt fantastisk rundt barn og ønsker bare å kose og leke med voksne. Han er glad for alt her i livet. Absolutt alt. 

Det var derfor veldig tungt for meg da jeg i sommer bestemte meg for å omplassere han. Dette var et valgt basert på hans egen velferd. Jeg har hele tiden slitt med å få han til å gjete. Med mangel på kunnskap og erfaring rundt gjeting har jeg måttet søke hjelp hos andre. Og ingen har klart å få godeste "Tagger´n" ned i gjeting lenger enn bare noen sekunder av gangen - og det har vært tilfeldig. Med fire andre egne hunder, familieliv med to unger 50% og for få timer i døgnet, så hadde jeg ingen tid til overs for å underholde han og aktivisere han. Han var aldri misfornøyd med livet, tvert i mot, jeg er overbevist om at han elsket livet sitt uansett! Men jeg visste at han kunne ha det bedre. Jeg ville at han skulle bli inkludert i et familieliv. Selv om jeg er av den oppfatning om at border collien på generelt grunnlag ikke egner seg som familiehund alene, er Tag et av de få unntakene fra regelen. Han glir rett inn i (et aktivt) familieliv, med turer og opplevelser.

 

Derfor solgte jeg han til søsteren til ei jeg kjenner veldig godt og som har fulgt Tag gjennom hele hans korte liv. Selv om det føltes godt å vite at han ville få det bra der, så har jeg aldri grått så mye gjennom så lang tid. Det gjorde smertelig vondt i brystkassen, det føltes som om en del av meg manglet. Tag storkoste seg, han fikk lange turer, hadde en to-åring å leke med og katter å kose med. På turer fikk han løpe løs med andre hunder, og han fikk trene litt på konkurranselydighet. Hjemmet var perfekt! 

Bare et par uker etter jeg solgte han, viste jeg noen filmer av han til Alexander Strøm. Alexander Strøm er en veldig flink gjeterhundtrener, og hjertet mitt sank lenger enn jeg trodde det kunne da han sa: "Men han her hadde vi fått til. Garantert!". Nå var jo hjertebarnet mitt solgt allerede. 

Da jeg kom hjem, møtte vi hans nye eier og Tag for å gå en koselig tur i skogen. En av fordelene med omplasseringen var at de bodde såpass nærme at vi bare kunne stikke ut og gå en tur når det passet oss. Hun hadde fått nyss om at jeg hadde fått denne tilbakemeldingen av Alexander, og kom forsiktig med at det gikk helt bra om jeg ville kjøpe han tilbake. Hun forsto så godt hvor vanskelig dette var for meg, og siden hun bare hadde hatt han noen uker, kontra de årene jeg hadde hatt han, så var det ikke noe problem å selge han tilbake. En annen stor faktor var at hun hadde følt det ikke hadde funket følelsesmessig med en ny hund. Hun sørget så veldig etter sin forrige hunds død, at hun ikke klarte å knytte seg til Tag helt enda. Dette var noe hun ikke kunne visst før hun fikk en ny en. Det var så klart ikke noe problem å beholde han, følelsene ville jo komme med tiden! 

Det endte så klart med at jeg kjøpte han tilbake, og vi dro han med til Alexander Strøm for en privattime på sau. Full av håp, men ikke forventning, kom vi oss bort til gården hans, og sannelig fikk vi valuta for pengene! Etter over 2 år med mislykkede forsøk, tok det nå ikke ringere enn fire minutter å få han ned i gjet for Alexander! Fire minutter! Det høres kanskje lugubert ut, hva utsatte han Tag for? Men jeg kan med en gang si at det absolutt ikke var noen stygg behandling av verken han eller sau. Han visste bare akkurat hva han skulle gjøre og hvordan hunder som Tag fungerte. Han forklarte i forkant hva Tag kom til å gjøre og hvorfor med en forbløffende nøyaktighet, og Tag gjorde som forventet. 

Hele veien hjem gikk med i et konstant lykkerus. Min gode, vakre Tag var nå perfekt! I pose og sekk. Perfekt personlighet, frisk og rask etter tester OG han gjeter! Ikke minst har han den flotte stilen. Nå trener vi så ofte vi kan, faktisk er det samboer som trener han, og nå jobber vi med grunnleggende lydighet rundt sau. Tag mener han kan best og vet hva han skal gjøre, og det går en smule i klinsj med hva vi vil. Bare vi får lydigheten på plass nå, så vil han bli super. Det er jeg helt, helt sikker på! 5 kommentarer

livetmitt93

13.11.2017 kl.12:23

fin hund:)

Eva-Lena N. Buhaug

13.11.2017 kl.12:28

livetmitt93: Takk :-)

Elevele

13.11.2017 kl.16:27

Jeg har jo fulgt med på face, men må jo bare si det her også- jeg er sååååå glad på dine vegne, dette var jo din store drøm når Tag kom i hus <3

Eva-Lena N. Buhaug

14.11.2017 kl.10:26

Elevele: Ja, tusen takk! <3

morellen

17.11.2017 kl.14:13

So godt å høre at det ordnet seg, og så fin han er !

Skriv en ny kommentar

Eva-Lena N. Buhaug

Eva-Lena N. Buhaug

26, Drammen

Mitt navn er Eva-Lena N. Buhaug og jeg blogger om mitt liv med våre dyr, men hundene spesielt. Vi har én whippet, én staff, tre border collier og ei border collieblanding til omplassering, i tillegg til to katter, to barn på 8 og 10 år og kaniner til matproduksjon. Er utdannet innen hund og hundetrening, og jobber med dette. Holder kurs og show. Min store hobby er gjeterhund!

Kategorier

Arkiv

hits