Extra på sau nesten 5 mnd gammel

Tiden flyr, og jeg har dessverre ikke skrevet noe særlig i det siste på denne bloggen. Det er egentlig mye å oppdatere angående hundene. Extra har begynt å nærme seg fem måneder, hundegården ute er oppgradert med egen, deilig innedel, Luna og jeg skal på agilitykurs neste helg, Tag og jeg skal på fjellet rett etter kurset er ferdig på søndagen, Extra og jeg er påmeldt tre ulike gjeterhundkurs, Loke venter bare på utstyr så begynner vi trening til Weight Pull, vi har vært på weight pull-kurs (dette har jeg nevnt, men burde skrevet mer om det), vi mottar stadig fantastiske produkter fra DoggieBag, og vi har blitt kjent med mange, nye hunder. 

Jeg kan ikke annet enn å skylde på at jeg er syk. Den siste måneden nå har jeg i tillegg ligget rett ut med lungebetennelse som har vært vanskelig å bli kvitt, men nå har den endelig begynt å takke for seg. I går var vi avgårde for å hilse på søte små valper på Kjepperud Gård, og samtidig prøve Extra på sau. Extra var rundt 3 mnd sist vi var der, og da fulge han etter de med nysgjerrighet. Dette skulle vi ikke stresse med, sa Anne Buer, for han her kommer til å ville gjete. Siden det er viktig å ikke begynne for tidlig, så la jeg beina på sofaen med tanke på gjetingen, og nå ved nesten 5 måneders alder, dro vi tilbake for videre tenning og bare for å la han ha det gøy rundt sauen. 


Extra 3 mnd gammel på sau

Denne gangen var han mye mer oppmerksom, og så fort han så sauen ute på jordet reiste busten seg og han knurret og boffet. Disse merkelige greiene var litt skumle! Men selvtilliten økte raskt da de skumle store faktisk flyttet seg for den lille skeptiske. Med hjelp av Min til Janna Oulie fikk vi de inn i et mindre kve. Her tok Anne over, og ledet han mot dem, med oppmuntring og støtte, mens jeg holdt de med meg i et hjørne. Her fikk han lukte på de og bare være med de for å forstå at de ikke var farlige. Deretter ledet hun han med seg til ene siden av de, mens jeg gikk foran for å få sauene til å følge etter. 

Raskt var han frempå og flyttet de rundt, mens han fornuftig nok snudde dersom sauen snudde seg mot han. Han var hele tiden oppmerksom på de, og ble bare tryggere og tryggere. Gikk ned i mer klassisk gjetestil og jobbet med sauen. Staven ble kun brukt til å bremse han ned, mens retning ikke var viktig. Så lenge vi hadde bevegelse i sauen slik at han fikk følelsen av å påvirke retningen på sauen, var det alt som betydde noe. Nå skal vi oftere tilbake for å jobbe på denne måten, slik at selvtilliten hans øker og han bare synes det er gøy og kos å være rundt sauen før den faktiske treningen begynner. 

Anne hadde ingenting å sette fingeren på når det gjaldt Extra mot sau. Han hadde ingen stygg behandling. Nappet litt etter de, men hun sa det er veldig vanlig at valper gjør det. Enten kan de fortsette med det, ellers forsvinner det av seg selv. Ut i fra det jeg har lært av andre, så har det med selvtillit å gjøre, og at de slutter med slik napping når de har tro på seg selv og er trygge på situasjonen. 


Extra får lukte på sauen. Litt skummelt, men veldig spennende! Anne støtter opp med å klappe på sauen og prate oppmuntrende. 


I gang med å flytte sauen. 


Uten line nå, Extra var så snill mot sauen at han kunne være løs.


Utydelig bilde, men pyttsann! 

Én kommentar

morellen

05.06.2017 kl.12:13

Fine Extra! Og så fint at han var interesert i gjeting! Blir morro fremover ^^

Skriv en ny kommentar

Eva-Lena N. Buhaug

Eva-Lena N. Buhaug

26, Drammen

Mitt navn er Eva-Lena N. Buhaug og jeg blogger om mitt liv med våre dyr, men hundene spesielt. Vi har én whippet, én staff, tre border collier og ei border collieblanding til omplassering, i tillegg til to katter, to barn på 8 og 10 år og kaniner til matproduksjon. Er utdannet innen hund og hundetrening, og jobber med dette. Holder kurs og show. Min store hobby er gjeterhund!

Kategorier

Arkiv

hits