Motivasjonen begynner å komme tilbake - konkurransetrening?

I en ganske lang tid nå, har motivasjonen min for hundetrening vært så lav som den kan bli. Vi har ikke trent noen ting, annet enn noen få minutter under enkelte lufteturer i løpet av vinteren. Da jeg ble sykemeldt i fjor hadde motivasjonen allerede vært langt nede en stund, men å bli syk hjalp ikke akkurat noe på noen ting. Energien min er fremdeles lav, helt ærlig går jeg rundt og er utmattet (fortsatt sykemeldt) og jeg orker bare en liten brøkdel av det jeg gjorde som frisk, men jeg benytter meg av de små energiboostene jeg får og trener litt hund igjen! 

Selv om jeg har vært (og fortsatt er) ganske langt nede på friskhetsbaren, så finner jeg en enorm glede i hundene. De får meg jo opp om morgenen, og gir meg noe å gjøre. Nå ser vi på mulighetene om å ha tre konkurranseklare hunder i 2018, og det blir noen helt nye grener på oss også! 

Luna: Luna har hele tiden vært den hunden jeg har prøvd ut forskjellige ting med. Hun er en skikkelig allroundhund, og egner seg til flere sporter. Med henne var jeg også innom gjeting som gjorde at jeg fikk øynene opp for dette. Selv om Luna gjeter og er interessert i sau, begynte vi alt for sent og hun var trent i så mye annet før, at hun lett gir opp sauen til fordel for f.eks triksetrening. Hun er pensjonert fra frisbeetreningen, men hun er ikke pensjonert fra å drive med en hundesport. Vi har nå begynt å trene lydighet. Jeg har ei venninne som ønsker å bruke henne i rally og kanskje lp, og derfor har jeg begynt smått å trene henne i ulike lydighetsøvelser. Vi har også tenkt å gå på agilitykurs for å finne ut om dette er noe for oss! 

Loke: Loke ble i grunnen ikke skaffet for noe annet enn som familiehund, men jeg ønsket å få samboeren min litt mer inn i hundemiljøet og finne gleden i å trene hund. Vi meldte oss derfor på et weight pull-kurs, ettersom jeg tenkte det ville være perfekt gren for de to. Og her slo jeg på stortrommen! De elsket det, begge to! Nå har opptreningen begynt, og utstyr er bestilt for kjettingtrekk. Det vil for det meste være min samboer som konkurrerer med han, men jeg slenger meg trolig med på noen konkurranser, og jeg er jo så klart med og trener han. 
Extra: Extra blir jo forhåpentligvis en gjeterhund. ;-) 
Konkurranser vil jo bli en ny erfaring for min del. Interessen for konkurranser har aldri vært der tidligere, og jeg har kun trent hund for gøy og for lærdom. Det har jo helt klart blitt vurdert tidligere ved noen få anledninger, men jeg har alltid prioritert noe annet i stedet. Det skal bli gøy å prøve seg! 

4 kommentarer

Prima

19.04.2017 kl.10:00

God bedring, og lykke til med treninga:)

Eva-Lena N. Buhaug

25.04.2017 kl.07:36

Prima: Tusen takk! :-)

morellen

19.04.2017 kl.12:46

Så godt å høre at ting hjelper seg litt! Lykke til videre med trening og konkurranser, og god bedring!

Eva-Lena N. Buhaug

25.04.2017 kl.07:36

morellen: Takk skal du ha! :-)

Skriv en ny kommentar

Eva-Lena N. Buhaug

Eva-Lena N. Buhaug

26, Drammen

Mitt navn er Eva-Lena N. Buhaug og jeg blogger om mitt liv med våre dyr, men hundene spesielt. Vi har én whippet, én staff, tre border collier og ei border collieblanding til omplassering, i tillegg til to katter, to barn på 8 og 10 år og kaniner til matproduksjon. Er utdannet innen hund og hundetrening, og jobber med dette. Holder kurs og show. Min store hobby er gjeterhund!

Kategorier

Arkiv

hits