Oppdatering på oss - breaking news!

Det har ikke blitt mye blogging på meg i det siste på grunn av angsten og utmattelsen jeg sliter med om dagen. På noen områder er det bedre, på andre er det verre og på enkelte helt stillestående. Men, hjelpen er på vei, og snart er jeg nok tilbake fit for fight igjen! 

Jeg finner en enorm støtte hos hundene, og de får meg opp og ut. Legen min har gitt meg streng beskjed om å gjøre det jeg synes er gøy, så jeg prøver på det, da! Nå har vi en del pause fra fysiske aktiviteter på grunn av været ute, det er sørpe og is annenhver dag, og ikke noe særlig å gå ute i. Derfor gleder vi oss enormt til våren kommer slik at vi kan ut og trene igjen! Luna skal for alvor få kjørt seg i lydighet/rally, og hun har vist en enorm forbedring der bare på de få øvelsene vi faktisk har tatt. 

Tag er jo et kapittel for seg selv. Han har vist liten til ingen forbedring på gjeting, og det var en enorm skuffelse. Vi har prøvd og prøvd og prøvd, ulike måter, ulike sauer, ulike førere, og vi var på kurs med en av verdens beste gjetere. Men selv han så ikke noe som helst potensiale i Tag. Et hardt slag å få, særlig siden jeg endte opp med å låne noen andre hunder på kurset for å i det hele tatt få noe ut av det, men jeg er nå like glad i den fantastiske hunden som han er allikevel. Og vi har ikke gitt opp gjeting helt enda, men vi tar en lengre pause for han, også ser vi om vi får til småting senere. I mellomtiden skal han få trenes på andre ting, og han blir tur- og kløvhunden min for det har han vist seg helt perfekt til! 


Tag med sin nye bestevenn Storm

Hugin skal snart inn og ta UL av hjertet sitt igjen for å se hvordan dette utvikler seg og om han snart må begynne på medisiner eller ikke. Han er fremdeles kvikk i toppen og slenger seg gjerne på en lekerunde eller to ute, så foreløpig ser det i alle fall fint ut!

Nå er du sikkert spent på "the breaking news" som overskriften sier? Vel, siden gjeting er det jeg har aller mest lyst til å drive med, så trenger jeg jo en hund som ikke er redd for sauen, og som har interesse nok. Så, jeg har kjøpt meg en ny valp! Extra flytter til oss om to uker! Han er etter rene gjeterlinjer, og jeg har prøvd meg på to av unghundene fra forrige kull (faren til det kullet er broren til faren til dette kullet - moren er den samme), og jeg elsket de! Så lette å føre på sauen, samtidig som de var tøffe på sauen, og de jobbet selvstendig og fint. Extra er nå 7 uker gammel og er mitt nye håp! 

Som den opprinnelige planen med Tag var, så blir Extra solgt dersom han ikke viser noe potensiale på sau. Med Tag endret disse planene seg da han viste seg å være hunden jeg alltid har drømt om i hverdagen, men med fire hunder fra før av, kan jeg ikke "samle" på de lenger. Dersom Extra skulle vise seg å være som Tag, super i hverdagen, men ubrukelig på sau, så vil han bli solgt til det formålet også. En aktiv familie som gir han stimulien han trenger, men som ikke har planer om å bruke han på sau. Jeg har fått min hverdagshund, nå trenger jeg ikke flere. Dessverre går det jo ikke an å se på valpen om den blir bra eller dårlig på sau så tidlig, så her får vi bare krysse fingre og det som er, og håpe det ligger noe i denne lille kroppen som ikke lå der hos Tag. Forholdene ligger i alle fall til rette for at han skal ha potensiale. 


Tag med sin nye bestevenn Storm 

Ellers har vi store planer for utearealet her til sommeren. Hundegården skal totalrenoveres, og oppgraderes slik at det blir tak og stødige vegger. Mulig nytt gulv. De skal få en kasse til å leke/bade i om sommeren, og jeg skal sørge for at de får ulike aktiviterer å drive med når jeg ikke er til stede med de. Vi begynner også med både høns og kaniner, så grisebingen vil bli oppgradert til kanin- og hønsebinge, mens en del av innearealet i garasjen vil bli vinterdelen for hønsene når det blir for kaldt for de utendørs. Vi gleder oss veldig til dette, og det skal bli deilig med egenproduserte egg og litt kaninkjøtt i kosten! 

7 kommentarer

Elin Slåen

27.02.2017 kl.15:01

Så spennende med ny valp, og for et herlig navn <3 Krysser fingrene for at det blir en god gjeterhund!

Og godt å høre at hjelpen ellers er på vei!

Eva-Lena N. Buhaug

27.02.2017 kl.20:18

Elin Slåen: Takk for det! Blir veldig spennende, skal bli gøy å bli kjent med han! :-)

morellen

27.02.2017 kl.17:30

Håper ting hjelper seg for deg etterhvert! Og krysser fingrene for at Extra blir det du håper. Håper du kommer til å blogge om hold av høns og kaniner for gårdsdrift, da jeg personlig er interessert i dette ;) Krysser som sagt fingrene!

Eva-Lena N. Buhaug

27.02.2017 kl.20:18

morellen: Takk skal du ha! :-) Jeg kan absolutt blogge om kaninene og hønsene og driften! :-)
Først av alt - gratulerer med ny valp! Så moro! :D Håper det blir drømmegjeteren, og at det går bedre fremover med deg også! :)

Eva-Lena N. Buhaug

28.02.2017 kl.12:57

Hundelykke: Takk skal du ha! :-)

Prima

01.03.2017 kl.07:54

Det blir spennende hos deg fremover:)

Blir gøy å møte Extra

Skriv en ny kommentar

Eva-Lena N. Buhaug

Eva-Lena N. Buhaug

26, Drammen

Mitt navn er Eva-Lena N. Buhaug og jeg blogger om mitt liv med våre dyr, men hundene spesielt. Vi har én whippet, én staff, tre border collier og ei border collieblanding til omplassering, i tillegg til to katter, to barn på 8 og 10 år og kaniner til matproduksjon. Er utdannet innen hund og hundetrening, og jobber med dette. Holder kurs og show. Min store hobby er gjeterhund!

Kategorier

Arkiv

hits