Tag røntget for HD

For en drøy uke siden var jeg innom Liertoppen Dyreklinikk for å røntge Tags hofter. Avlesning var allerede bestilt og betalt, nå gjensto bare bildene. Dette var jeg nervøs for! Med min flaks med egne hunder, skulle man i tradisjon tro forvente at Tag har både det ene og det andre. Jeg håper jo på å kunne avle på han etterhvert, og særlig siden han har en så bra mentalitet, men er ikke helsa der, så avler jeg ikke, rett og slett. Han er øyelyst fri, nå var det hoftene som gjensto.. Av de viktigste innen helse, selvsagt.

Resultatet kom i går. HD B. Fri. FRI! Han er øyelyst fri og røntget fri! DNA normal etter foreldrene. Helsa på plass, det mentale på plass! Nå gjenstår sauen, altså godkjent gjeterhundprøve. Og for det må vi trene. Mye, faktisk. Tag er jo enda såpass valp i hodet, at foreløpig går det tregt. Heldigvis har alle trua på at han kan bli en knallbra hund på sau, vi må bare smøre oss med litt tålmodighet og vente på at han vokser seg til i topplokket også. 

Jeg har skrevet det tidligere, men Tag er og blir drømmehunden min. Ikke misforstå, jeg elsker de to andre også, men Tag er hunden jeg alltid har drømt om. En allroundhund som passer i alle miljøer, som kan brukes til det meste, vennlig og snill, lett å dirigere, oppmerksom og veldig, veldig søt! Det gleder meg stort at han er frisk og rask, og jeg mener at han absolutt kan tilføre veldig mye positivt i genpoolen. 

Man har selvsagt lett for å favorisere egne hunder, men jeg er ganske objektiv der sånn. Jeg har ganske klare meninger om hva jeg ønsker skal bli avlet på, og ville jeg ikke hatt en valp etter den selv (alt av tilknytning og bånd lagt til side), så vil jeg ikke avle på den. Så enkelt er det. 


#hund #helse #veterinær #røntgen

7 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

01.07.2016 kl.09:33

Så flott! Gratulerer! Herlig å vite at alt er bra med dyra sine...:-)

Znippen.no

01.07.2016 kl.11:10

Så bra :D Ønsker deg en god helg! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den :)

morellen

01.07.2016 kl.15:25

Så bra, gratulerer! Når du tenker å avle, er det viktig for deg å avle med en av samme rase? Syns forøvrig rettningslinjene dine er veldig sunne

Eva-Lena N. Buhaug

04.07.2016 kl.11:17

morellen: Hei! Ja, det er det absolutt. Her skal det avles friske, renrasede hunder som funker på sau, er friske og med bra mentalitet. :-)

Elevele

01.07.2016 kl.20:38

Så kjekt :D Petter blei også røntget fri både foran og bak for litt siden :D Han er jo oppdretters hund og er tenkt i avl hvis han viser seg "verdig" med tiden ;) Han er alt for ung til å ta høyde for det enda, syns jeg, da de kan forandre seg totalt med tiden ;) Men gemyttmessig er han helt perfekt, så håper det står seg med helsen også når han blir eldre :)

Eva-Lena N. Buhaug

04.07.2016 kl.11:17

Elin Slåen: Åh, spennende! :D

Sondre Larsen

03.07.2016 kl.00:43

Så bra at alt er fint med Tag! :)

Skriv en ny kommentar

Eva-Lena N. Buhaug

Eva-Lena N. Buhaug

26, Drammen

Mitt navn er Eva-Lena N. Buhaug og jeg blogger om mitt liv med våre dyr, men hundene spesielt. Vi har én whippet, én staff, tre border collier og ei border collieblanding til omplassering, i tillegg til to katter, to barn på 8 og 10 år og kaniner til matproduksjon. Er utdannet innen hund og hundetrening, og jobber med dette. Holder kurs og show. Min store hobby er gjeterhund!

Kategorier

Arkiv

hits