Bilyd på hjertet

I dag var Hugin inne hos veterinær for å vaksineres, og da det ble lyttet til hjertet oppdaget veterinæren at han hadde en bilyd på hjertet. Dette har kommet veldig nylig, for den lyden var ikke der rett før jul da han trakk tenner. Jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle reagere på det, men jeg ble overrasket over at panikken over "bilyd på hjertet" ikke skapte umiddelbar panikk. Mulig det var en blanding av at jeg faktisk ikke vet hva dette har å si, og veterinærens rolige måte å si det på. Det virket ikke alvorlig, på en måte. 

Og det var det heller ikke. Ikke nå, i alle fall. Det er vanskelig å si hvorfor denne bilyden er der. Veterinæren sa at dette er relativt vanlig når hundene begynner å bli litt eldre. Ikke at jeg anser Hugin som en gammel hund, men han er tross alt snart i seniorgruppen. Vi skal bli henvist videre til en hjertespesialist for ultralyd og grundigere sjekk, men enn så lenge var denne bilyden det eneste tegnet på at noe var galt. Alt annet ved han var bra, både hjerterytme, puls, slimhinner og så videre. Derfor var det ikke noe akutt, og han er enn så lenge medisinfri og det var ingenting jeg trengte å ta noe hensyn til. Det eneste jeg fikk beskjed om å holde et lite øye med var åndedrettet hans når han er avslappet, da dette kan være en tidlig indikasjon på at han begynner å preges av det om han puster for fort. 

Jeg har og fått beskjed om at dette mest sannsynlig er noe han dør med, og ikke av. Det vil si at han trolig ikke kommer til å preges mye av dette i det hele tatt, men mulig jeg må passe litt på aktivitetsnivået hans etterhvert. Og det er jo veldig betryggende å vite. Enn så lenge er han bare gamle, normale Hugin som går under tilnavnet Prinsessen på erten, og han kan fint ha dette tilnavnet i minst 7 år til! 


Foto: John Gjertsen

3 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

16.03.2016 kl.19:35

Uff..ikke gøy å få den beskjeden..men så lenge han ikke har noen symptomer, så er det jo bra..Lykke til!

Eva-Lena N. Buhaug

16.03.2016 kl.22:14

dvergpinschere i mitt hjerte: Nei, ikke så veldig gøy, men det er ikke en bekymring enn så lenge i alle fall. :-) Takk for det!

Prima

18.03.2016 kl.10:43

Godt å høre:)

Kjent flere hunder som har levd godt med bilyd, så dette går nok bra:)

Skriv en ny kommentar

Eva-Lena N. Buhaug

Eva-Lena N. Buhaug

26, Drammen

Mitt navn er Eva-Lena N. Buhaug og jeg blogger om mitt liv med våre dyr, men hundene spesielt. Vi har én whippet, én staff, tre border collier og ei border collieblanding til omplassering, i tillegg til to katter, to barn på 8 og 10 år og kaniner til matproduksjon. Er utdannet innen hund og hundetrening, og jobber med dette. Holder kurs og show. Min store hobby er gjeterhund!

Kategorier

Arkiv

hits